dům U Tří kozlů

Řadový dům o 4NP sestává z hl. dvoutraktu a dvou jednotraktových křídel při západní a severní straně parcely kolem dvora . Hl. průčelí o třech osách je ve stylu klas. kubismu. Přízemí prolomené původně třemi vstupy s obloukovými záklenky kryje novodobý výkladec. Prostřední otvor skrývá mělký prostor s třemi vstupy do domu. Na bočních stěnách vstupu jsou oblými pilířky lemované mělké výkladní niky. Sdružená okna všech tří pater spočívají na římsách, rámují i dělí je hranolové pilířky nesoucí kónická kladí. Ve 2.NP je kladí zatíženo dvěma vrstvami odstupněných horizontálních pásů, ve 3.NP do jejich horní hrany zapadají negativní půlkruhové frontony. Vysazenou korunní římsu podpírají mutuly a trojúhelníky. Fasádu doplňuje dvojice vlajkových žerdí. Jádro domu ve sklepích i patrech je gotické, dispozice byla narušena klasicistními a novodobými úpravami. V přízemí se z původních prostorů zachoval pouze krám v jihovýchod. nároží hl. domu klenutý valeně s lunetami s hřebínky. Ostatní prostory přízemí jsou klenuté segmentově, nebo jsou plochostropé. Z původní dispozice pater se zachovala pouze klenutá místnost nad krámem v 2.NP.