Kožný dům

Čtyřkřídlá budova, v průčelí čtyřtraktová, v křídlech jednotraktová, zadní stavení třítraktové. Fasáda do Havelské ul.: čtyřpatrová, sedmiosá, střední tříosý risalit, oblouková okna v něm oddělená pilastry, v dalších polosloupy. V 1. a 2.p. v risalitu balkón, v 1.p.jednoduché prutové zábradlí, v 2.p. rozvinutý rostlinný dekor. Horizontální dělení římsami. V přízemí v ose risalitu portál , obchodní prostory s výklady po stranách. Okna mimo risalit s římsovými šambránami, v posedním patře zakončená segmenty. Hl. římsa s festony, v půlkruhovém štítu nad římsou je zdvíhá letící pták. Fasáda do Kožné ul.: dvoupatrová se čtyřmi stranami lomené uliční fasády, jedna s průjezdem, ostatní vstupy vedou do klasicistních krámů s dvoukřídlými dveřnicemi. Výzdoba fasády jednoduchá, římsa nad přízemím, průběžné podokenní římsy a rámování oken šambránami.