dům U Bechyňů

Nárožní dům. Fasáda do Skořepky: desetiosá, třípatrová, nároží zvýrazněno risalitem flankovaným bosáží, zde madona s dítětem (novodobá plastika), režná cihla v dolních patrech, groteskový ornament (ve dvou štítech spojených prolamovanou atikou) a v risalitu alegorie Války a Míru (Mikoláš Aleš). V přízemí volné repliky pův. dřevěných výkladců. Obdélná okna s jednoduše profilovanými šambránami s římsovou suprafenestrou. Okna v risalitu sdružená v kamenném ostění s reliéfně zdobenou stojinou, u dvoudílných oken ve formě kandelábru, parapetní římsa s motivy dívčích hlav, rohů hojnosti a úponkovým dekorem, v 1.p. nad oknem konzolami nesená římsa, pod oknem deska s nápisem: "Dům tento vystavěli Ant. Wiehl a Kar. Gemperle." Fasáda do Jilské ul.: šestiosá, obdobné řešení režné cihly a sgrafita, v risalitu arkýř nesoucí balkón 2.p. a tříarkádová loggie v 3.p. s imitací terakotových obkladů a datováním "ANNO DOMINI 1889" v postranních polích. Menší atikové štíty nad hl. římsou se zubořezem. V přízemí řada dřevěných výkladců, vlevo vchod do domu s nadedveřní římsou a půlkruhovou supraportou, kovové dveře s mříží nahoře. Dvorní fasáda: průběžné parapetní římsy, nepravidelně zalomené kolem bočního schodiště, nad vstupy řada balkónů s tyčkovým zábradlím, půlkruhové záklenky oken u hl. schodiště.