městský dům

Nárožní dvoupatrový dům se zvalbenou sedlovou střechou. Fasáda do Rytířské ul.: čtyřosá, vysoký pilastrový řád v patrech, patky ve výši průběžné podokenní římsy 1.p., hladké dříky,palmetové kompozitní hlavice, lišty a římsy 2.p. přerušeny pilastry, architráv a římsa s rosetkami, volutové konzoly. Osmidílná okna v patrech, v líci osazená, jednoduché lištové šambrány, v 1:p. přímé nadokenní římsy, novodobě upravené obdélné výkladce, krámcový vstup v levé krajní ose, nad nimi slepé štukové archivolty. Fasáda k Uhelnému trhu: čtyřosá, shodné článkování, ale zjednodušená( chybí středové dva pilastry, konzoly na lištách, rozety) Fasáda do ul. V Kotcích: čtyřosá, pilastry, konzoly, rozety chybí úplně, dvě pravé osy slepé, každé okno má podokenní římsičku, tři krámcové vchody v přízemí, dvoukřídlé oplechované dveřnice, levá krajní osa vstup s dvoukřídlými dveřmi a obdélnými výplněmi.