městský dům

dvoupatrový, řadový dům, s vestavěným podkrovím a sedlovou střechou. Fasáda do Rytířské ul.: čtyřosá, vysoký pilastrový řád, částečně tvarový detail (obojí převzaté z čp. 528), pilastry sedí soklíky na průběžné podokenní římse v 1.p., kanelované dříky, palmetové kompozitní hlavice, plochý architráv, římsa nad ním podepřena volutovými konzolami. Okna odsazená od líce, nepůvodní trojdílné dělení, jednoduše profilované šambrány, v 1.p. trojúhelné frontony, frontony podepřené trojicí konzol spojených festony, pod okny 2.p. pás se stylizovaným štukovým ornamentem přerušený dříky pilastrů. Parter novodobě řešený, krámcové výkladce a vstupy s výrazně vysazenou průběžnou římsovou deskou, obdélné nadsvětlíkové otvory. Mezi otvory v přízemí dva pilíře s reliéfy džbánu a ženy v umělém kameni. Novodobé střeší vikýře mimo osy. Fasáda do ul. V Kotcích: čtyřosá, jednodušší, v přízemí vstup a krámcové výkladce novodobě přeřešené, průběžné podokenní římsy v patrech, v 1.p. přímé nadokenní římsy, okna umístěna v líci.