dům U Tichonovských

Řadový dvoupatrový dům s obytným podkrovím zakončuje sedlová, v zadní polovině domu mansardová střecha, do ulice se štítovým segmentově ukončeným vikýřem a dvěma menšími vikýři. Hladkou čtyřosou fasádu člení mezipatrové římsy, okna přízemí a pater rámují stuhové šambrány. Na pravé straně přízemí je pravoúhlý portálek vstupu. Zadní průčelí k Čertovce je o patro vyšší, šestiosé se dvěma sdruženými osami. Hladkou fasádu člení pásové kordony, střechu prolamují dva dvouosé vikýře. Vlevo se nalézá vstup k řece. Dům je podsklepen cca ze dvou třetin, sklepy jsou klenuty valeně a plackami (tyto směrem k řece jsou vzhledem ke klesajícímu terénu v přízemí). Po pravé straně domu probíhá segmentově klenutá domovní chodba, vpravo je umístěno jednoramenné dřevěné schodiště. Přízemní místnosti mají s výjimkou klasicistní přístavby valené klenby s pětibokými výsečemi. Dispozice ostatních pater je obdobná, místnosti jsou plochostropé, jednu z nich v 1. p. uličního traktu zdobí štukové zrcadlo.