dům U Černého beránka a U Zlatého koníčka

Hloubková parcela je zastavěna objektem o 4NP zastřešeným dvěma paralelními střechami kolmými k ulici. Přestože fasády obou domů byly při pozdně barokní přestavbě stejně vyzdobeny, jsou oba domu dosud rozlišitelné. V pravé části průčelí je dvojice sdružených os, v levé části tři osy ve větších intervalech. Nároží a někdejší hranici domů zvýrazňuje bosáž. Nad společnou korunní římsou je nízká zděná atika a dva symetrické štítové nástavce. Mezi nimi je na atice piniová šiška. Přízemí vpravo prolamuje pravoúhlý vstup a segmentově zakončený krámový výkladec, vlevo dva nestejně široké segmentově zaklenuté výkladce. Okna rámují stuhové šambrány. V 2.NP jsou završeny průběžnou zvlněnou nadokenní římsou, v 3.NP trojúhelnými frontony. Parapety i suprafenestry vyplňují vpadlá pole. Dvorní fasády se obracejí do dvou dvorků; v jednom je přístavek s pavláčkou, druhý zabírá přízemní přístavek s rovnou střechou.