dům U České orlice

Fasáda do Celetné ul.: čtyřpatrová, tříosé, pozdní neogotika, malebná bosáž po stranách, pozdně gotický typ oken 3.p. a krakorců nesoucích balkón, sgrafitová výzdoba domu - datovací nápis "15. IV. Q. B., F. O." (iniciály Q. Bělského a R. Ohmanna) a "Léta Páně MDCCCXCVII". Novorenesanční dřevěný výkladec KB z r. 1994. Segmentově prolomená atika typově renesanční. Fasáda do Ovocného trhu: inspirace gotikou, tříosá, arkýř ve střední ose 2. a 3.p., vizuálně vrcholící v atikovém obloučkovém štítu, na kamenné konzole s motivem anděla držícího štít, zdobený kamennými reliéfy dole v parapetech, datace nad okny 4.p., ornamentální sgrafitová výzdoba s motivy lva, orlice a florálními ornamenty. Náročně tvarovaná novorenesanční kamenná edikula vchodu, nad ní nápis "Zde slove U české orlice" a jména F. Ohmanna a Q. Bělského., novodobě prolomeny obchodní výlohy po stranách.