vila

Rodinný dům je součástí kompozičně vyvážené jednotky, vzniklé při novodobé úpravě vyšehradského nábřeží počátkem 20.století.Je ústředním členem v celé skupině. Jeho hl. průčelí je nad vystupujícím suterénem a zvýšeným přízemkem jednopatrové s podseknutou korunní římsou, tvořící základnu nízkého pětiúhelného štítu s kónicky vyhloubenou vnitřní plochou nad celou šíří domu. Na ose domovní portál s původními dveřmi, nad ním arkýř nesoucí balkon. Po stranách balkonu, v prohloubené vnitřní ploše štítu figurální výjev Lumírova zpěvu před Libuší. Povrch fasády složen ze zalamovaných ploch. Obdobně řešeny mnohé detaily dveřních a okenních výplní, zábradlí, mříže, dlažby a pod. Za domem úzký dvůr a vyvýšená zahrada zakončena vysokou opěrnou stěnou.