dům U Tří jetelových lístků

Dům o pěti poschodích se dvěma suterény krytý mansardovou střechou stojí na obdélné nárožní parcele. Průčelí do Dlouhé ulice je trojosé se sdruženými okny. Horizontálně jeho fasádu člení pásové římsy, dvě bohatě profilované římsy se nad dvěma nejvyššími patry uplatňují jako korunní. (V případě druhého patra pod prejzovou pultovou stříškou.) Vertikální část rastru tvoří bosovaná pásová lizéna ohraničující osy v přízemí, v prvním i druhém patře fasádu dekorují vykrajované štukové prvky - nejčastěji v podobě zdvojených pilastrů mezi okny. V přízemí se nacházejí dva boční segmentové výkladce a středový půlkruhový portál flankovaný toskánskými sloupy na soklech, které vynášejí parapet balkónu. Po stranách balkónu stojí dva pilířky s kamennými sochami andílků. Boční sdružená okna jsou zde završena segmentovými tympanony, středové má tympanon trojúhelníkový. V nadpraží oken ve druhém patře jsou obdélná štuková zrcadla, ve střeše tři pravoúhlá vikýřová okénka. Trojosé průčelí bez atiky a štítu obrácené do Hradební ulice prolamují tři portály, jeho přízemí je z glazovaných cihel. Okna mají šambrány, do kterých v prvním patře zasahuje vysoký klenák, horizontálně fasádu člení římsy. První a druhé patro má balkón. V přízemí domu jsou tři protínající se pasáže, v suterénu divadlo.