městský dům

Patrový dům na lichoběžníkové parcele s nepravidelným dvorem je tvořen dvoukřídlou dvoutraktovou stavbou, na jejíž východní straně se nachází drobné křídlo, propojující jádro s obdélným objektem sahajícím na vedlejší parcelu. Fasáda do ulice má šest os a horizontálně je členěna kordonovou a fabionovou korunní římsou. Středová vjezdová vrata jsou mírně posunuta mimo osu. Rámují je pilířky na náraznících zdobené rámcem a zakončené pásovými hlavicemi, vynášejícími obdélnou šambránu kolem oblouku. Nalevo od vjezdu se nachází segmentově zakončený vchod, vpravo vstup s mírně stlačeným půlkruhovým obloukem. Oba vchody jsou ohraničeny pásovou šambránou s vrcholovým klenákem. Okna v patře jsou uspořádána do tří dvojic a rámována pásovou šambránou s uchy, jejich parapety jsou tvořeny vykrajovanými obrazci. Průčelí završuje sedlová střecha se čtyřmi vikýři. Fasády do dvora mají pavlače s hranolovými pilíři podpírajícími střechu a zděné zábradlí s elipsovitými otvory. Na východní straně dvora se nachází studna, která na čtvrtkruhovém průřezu vystupuje ze zdi. V zadní části průjezdu je stlačená valená klenba, část přízemí zaklenují valené klenby s nepravidelnými výsečemi. Objekt má dvě oddělená sklepení s valenou klenbou.