dům U Vocásků

Nárožní dům o dvou patrech stojí na hloubkové parcele ve tvaru písmene L s malým dvorem. Hlavní budovu kryje pultová střecha, ve dvoře je střecha sedlová. Hlavní průčelí má 9 nepravidelně rozmístěných os. Horizontálně jej člení podokenní římsy a profilovaná římsa korunní, v přízemí pak pásová bosáž. Nalevo se nachází zcela hladká část fasády narušená pouze prolomením oknem, následující tři osy vyznačuje pseudorizalit, který zvýrazňuje také tři osy zcela vpravo. Tato strana fasády má dva vchody - vlevo dvoukřídlé svlakové dveře zasazené v profilovaném ostění, vpravo dvoukřídlá dřevěná vrata. Ve druhém patře zdobí okna šambrány s uchy. Fasády do dvora jsou hladké, členěné pouze římsou a pásovou šambránou kolem oken. Dům je v nároží hlavní budovy podsklepen prostorem s polokruhovou klenbou, v přízemí se nachází místnosti sklenuté valenými klenbami s pětibokými výšečemi i bez výsečí. První a druhé patro je plochostropé.