dům U Valentů

Trojtraktová budova s osovým průjezdem do pavlačového dvora má čtyři křídla, stojí na lichoběžníkovém půdorysu a uliční fasádou se obrací do Kozího náměstí. Tato fasáda je třípatrová, pětiosá (v rozvrhu 2+1+2), bez atiky a štítu. Její nárožní osy předstupují ve formě mělkých rizalitů, horizontální členění fasády tvoří kordonové, parapetní a nadokenní římsy. V přízemí najdeme po obou stranách hlavního vchodu s vraty pravoúhlé krámcové vchody, v prvním patře jsou okna se šambránami s podokenní lištou s geometrickými ornamenty, která je u dvojic oken v rizalitech spojená. Ve druhém a třetím patře je použité obdobné dekorativní schéma. Stavba je zčásti podsklepena (v levém traktu hlavní budovy a přední části pravého křídla), v přízemí pravého křídla se nachází segmentové klenby a valená klenba s pětibokými výsečemi, zadní křídlo je v pravé části zaklenuto plackou. První, druhé a třetí patro domu je z většiny plochostropé.