dům U Bílé labutě

Řadový nájemní dům o dvou patrech s okrovou omítkou (architektonické prvky jsou zvýrazněny světlejší barvou) stojí na nepravidelné pětiúhelné parcele. Objekt se skládá ze dvou budov, napravo za hlavní budovou se nachází dvůr. Hlavní část krytá sedlovou střechou má zčásti jeden, zčásti dva trakty, křídlo uzavírající dvorek je jednotraktové se střechou pultovou. Objekt je podsklepen, oddělené sklepy se nachází pod levou částí hlavní budovy a zčásti pod dvorním křídlem. V pravém průjezdu do dvora směrem z ulice je segmentová valená klenba oddělená pasem, stejná se potom opakuje i v prostorách po stranách průjezdu. Na levé straně předního traktu je lichoběžníkový prostor zaklenutý polokruhovou valenou klenbou s pětibokou výsečí. Dispozice prvního a druhého patra z většiny kopíruje přízemí. V prvním patře se objevuje stlačená a polokruhová valená klenba, druhé patro je plochostropé.