městský dům

Řadový dvoupatrový dům se sedlovou střechou krytou prejzem stojí na hloubkově obdélném půdorysu. Jeho průčelí do Anežské ulice je čtyřosé, s horizontálním členěním v podobě přízemní bosáže, kordonové římsy, lišty pod parapety prvního patra a nadokenní a kordonové římsy v patře druhém. Přízemí prolamují tři polokruhově zakončené otvory ve vpadlém poli s klenáky vyznačenými v bosáži (vlevo a uprostřed vstupní, vpravo okno). Okna prvního patra rámuje profilovaná šambrána a jejich parapet oblamuje římsu. Zakončena jsou hladkou suprafenestrou s trojúhelným frontonem. Ve druhém patře mají okna podobné šambrány a podokenní římsy vynáší konzolky s výžlabky, nad okny jsou potom přímé římsy nasedající na šambránu. Profilovaná korunní římsa se zubořezem má vlys prolamovaný obdélnými půdními větracími otvory. Dům je zčásti podsklepen, sklepením prochází v celé hloubce na segment zaklenutá chodba členěná pasy. Tato chodba se otevírá do segmentově zaklenutých obdélných prostorů předního a zadního traktu. V přízemí se nachází průchod do dvora zaklenutý segmentem s pasem, prostory vedle něj též mají segmentové klenby. Patra dispozičně v zásadě odpovídají přízemí (až na chodbu vedoucí skrz celý objekt) a jsou plochostropá.