městský dům

Dvoupatrová stavba z r. 1835 na půdorysu protáhlého obdélníku mezi dvěma ulicemi. Průčelí do Rytířské ul. je dvouosé, fasáda V Kotcích tříosá. Obě člení nad přízemím výrazně profilovaná římsa a podokenní římsy v patrech. V průčelí do Rytířské dva obdélné novodobé výkladce, do ulice V kotcích archivolty se vstupem. Osmitabulková novodobá okna v líci fasád rámují šambrány, v patře doplněné římsovými suprafenestrami. Dispozičně byl objekt řešen jako jednoduchý dvoutrakt. Sklep a přízemí jsou zaklenuty valeně, částečně s výsečemi, přízemí klenuto eliptickou valenou klenbou. Vstup do původně obytné části domu je v zadním traktu. Budova prošla četnými novodobými úpravami v 70. letech 20. stol., při nich byla dispozice změněna, vestavěno nové schodiště a byla propojena se sousedním čp. 962.