městský dům

Dvoupatrová stavba z r. 1835 na obdélné parcele mezi ulicemi. Průčelí do ul. Rytířské je čtyřosé, zadní strana V Kotcích tříosá. Obě fasády člení kordonová římsa, podokenní římsy a v patře i nadokenní římsičky. Okna nová. Pův. rozvrh přízemí s typickými klasicistními vstupy do krámů se dochoval jen V Kotcích. Vstupy mají kamenná ostění s eliptickými záklenky. Dveřnice dvou postranních vstupů jsou pobity plechem. Dvoukřídlé dveře uprostřed jsou sestaveny ze šikmo kladených prkének. Jednoduchá dvoutraktová dispozice s trojkřídlým schodištěm s dřevěnými stupni; po změnách v přízemí vede vstup pouze z ul. V Kotcích. Zazděný vchod spojující obě části přízemí kryjí šikmo plátované dveře s kytkovými nýty. Sklepy jsou klenuty valeně, přízemí plackou, částečně s pasy, patra zůstala plochostropá.