městský dům

Menší dvoupatrový řadový dům z r. 1836, přestavěný v letech 1926 a 1933, na obdélné hloubkové parcele mezi ulicemi. Střecha sedlová. Fasády klasicistního původu, novodobě upravené. Do Rytířské ul. dvouosá, v přízemí pravoúhlý vstup do krámu s oblým zaskleným rohem, výkladec, keramický obklad a reklamní skríňka ze 30. let 20. stol. Nad kordonovou římsou břízolit, který zdobí mezi patry štukový nápis „obchodní dum“ a dobové mřížky na parapetu oken. Střecha je prolomena staršími vikýři. Fasáda do ul. V Kotcích je tříosá, obdobně členěná, s vápennou omítkou. V přízemí této fasády je uprostřed klasicistní portál se zamřížovaným nadsvětlíkem. Dispozice je hloubkový dvoutrakt. Sklepy klenuty valeně s výsečemi, přízemí dvěma poli obdélné placky oddělené eliptickým pasem a valenou segmentovou klenbou, patra jsou plochostropá.