býv. Česká eskomptní banka

Nárožní objekt rasantně ukončuje Příkopy, otevírá se do Celetné ul. a zaobleným nárožím směřuje k Prašné bráně. Fasáda je šestipatrová, s ustupujícím 5. a 6. p; celá je obložená travertinem. Monumentální vstupní průčelí v ose dispozice má podobu tříosého risalitu s portikem, jehož dva sloupy vynášejí balkón 1. p., 2. - 4. p. ustupuje, k 5. p. patří terasa. Budovu na půdorysu trojúhelníku se zaobleným vrcholem tvořrí dvě třítraktová křídla a jedno dvoutraktové; konstrukce je železobetonová, rámová, se zděnými pilíři a opěrnými zdmi. Dům je podsklepen pod Celetnou ctyřmi suterény, pod Příkopy třemi, se studnou v základech. Křídla s novodobými příčkami (1991) obklopují ústřední dvoranu s pův. dlažbou a kamenným obložením. Dvoraně předchází vstupní vestibul se stěnami obloženými travertinem a mramorovými stupni u levého representativního dvouramenného schodiště i pravého tříramenného, které obtáčí výtahovou šachtu.