dům Zelený les

Dům z r. 1835 na hloubkové nepravidelné parcele s miniaturním dvorkem se obrací pozdně klasicistním průčelím do Kožné ul. V přízemí uprostřed okno s okenicí, po stranách krámcový a domovní vstup v jednoduchém neprofilovaném ostění s vraty z doby kol. r. 1850. Fasádu člení průběžné podokenní římsy, korunní římsa byla nově upravena; okna s jednoduchými pásovými šambránami. Dvorek s pavlačemi, které chrání klasicistní tyčkové zábradlí s prstenci. Dům s hloubkovým dvoutraktem je podsklepen pouze v malé části, odsunuté silně od uliční čáry. Suterén, přístupný hl. schodištěm, má obvodové zdivo patrně středověkého původu, zaklenut je však barokní cihelnou klenbou. V přízemí vlevo chodba s klasicistní poloeliptickou klenbou, vpravo místnosti zaklenuté plackami. Obě patra mají shodné půdorysné řešení.