měšťanský dům

Nárožní patrový dům na téměř čtvercové parcele, krytý dvojicí valbových střech. Terén se nepatrně svažuje ve směru Vladislavovy ulice k SSV. Fasáda do Vladislavovy ulice se asi v 1/3 zleva mírně zalamuje, pročleněna je horizontálně patrovou plochou římsou, která v nárožích navazuje na úzkou lizénu. Za zalomením fasáda přízemí zdobena ještě naznačenou pásovou rustikou, která pokračuje za roh po vedlejší fasádě, stejně jako patrová římsa. Přízemí prolomeno dvěma vstupy, jedním v levé ose a druhým v pravé, mezi nimi se nachází okno a zcela vpravo je okno větších rozměrů, jež není v kamenném ostění jako předešlé otvory, ale ve zdobné dřevěné zárubni. V patře celkem pět oken, dvě v ustoupené levé části fasády. Vedlejší uliční fasáda je řešena obdobně. Přízemí prolomeno vstupem v kamenném ostění a dvěma okny rovněž s kamenným ostěním, pravé je zaslepené. V patře jsou tři okna v plochém rámování s výraznější podokenní římsou. Vstup z Andělské ulice vede do plochostropé síně, v pozadí schodiště do 1. patra. Místnosti při nároží plochostropé, k severní straně vstup do prostoru téměř čtvercového půdorysu s mohutnou křížovou klenbou na koutových polopilířích. Hrany klenby zdůrazněny páskem s perlovcem po obou stranách. Z podchodu vede krátká segmentem překlenutá chodba na dvůr. Zbývající prostory přízemí plochostropé. Pod objektem sklepy s kamennými valenými klenbami. Vrcholnice kolmé k hlavnímu průčelí. V zadním sklepu osazen okosený lomený portál. K nároží domu přiléhá patník ukončený volutou. Předmětem ochrany je dům čp.337 - stavba a pozemek parc.č.1420.