dům U Sliveneckých

Řadový třípatrový dům s jednoduchou hlavní uliční fasádou do Ječné, o osmi osách, s výraznou kordonovou římsou nad 1. patrem, na kterou sbíhají lisény zvýrazňující řady oken. Střední část v šíři 4 okenních os zvýrazněna atikou. Parter a 1. patro s novoklasicistní výzdobou. Plochu stěny mezi okny 1. patra zdobí reliéfní plastiky. Zadní fasádu průčelního křídla obíhají zasklené pavlače. Pětiosé průčelí do Malé Štěpánské je řešeno v monumentálních novoklasicistních formách kombinujících cihlu a omítané zdivo. Střed fasády zakončený atikou ustupuje za vysokým řádem čtveřice sloupů, postranní cihlové rizality člení okna zapuštěná do omítkových rámů. Čtyřosá fasáda dvora nese prvky funkcionalistické architektury meziválečného období. Rozsáhlý a značně členitý objekt je podsklepen v průčelním gotickém dvoutraktu, jehož obvodové zdi sahají do 1. patra (klenby gotické a renesanční). Uvnitř bloku je dvůr s drobnými dvorními stavbami (garáže).