hotel U Anglického dvora

Třípatrový řadový dům o jedenácti osách, jehož průčelí ovládá vysoký řád pilastrů mezi 2. a 3. p. nasedajících na průběžnou římsu. Ve štukových dekoracích okenních rámů se prosazují druhorokokové volně splývající formy. Parter je novodobě přeřešen, dochovala se pouze kordonová římsa v levé části. Objekt tvoří průčelní dvoutraktová budova s pravým a levým dvorním křídlem s několika patrovými přístavbami. Sklepy gotického původu s klasicistními úpravami se rozkládají pod pravou pol. průčelního domu, klasicistní a snad i barokní sklepy probíhají pod pravým dvorním křídlem. Přízemím vede v krajní ose průjezd do dvora - klenutý v přední části segmentově, vzadu na placku - a plochostropá vstupní chodba k dvouramennému pilířovému schodišti. Interiéry novodobé.