činžovní dům

Řadový dům dvoutraktové dispozice s delším jednotraktovým křídlem po pravé a krátkým křídlem na levé straně dvora. Do dvora vede osový průjezd; interiér je přístupný schodištěm na půdorysu písmene U, situovaném v levém křídle. Objekt je celkově podsklepen, čelní dvoutrakt je kryt sedlovou střechou, původní pultové střechy dvorních křídel pohltila současná přestavba. Hlavní průčelí je třípatrové, osmiosé, se střední dvojicí oken sdruženou na plochém risalitu. Ve středu přízemí je segmentově klenutý portál edikulového typu, postranní krámská okna kryjí pravoúhle zalamované římsy. Okna 1. a 2. patra mají rovné římsy na volutových konsolkách. Ve vlysu risalitových oken a v parapetech 1. patra je ornamentální reliéf, ve vlysu nad okny 3. patra jsou plastické rozety, nad okrouhlými okénky půdního polopatra spočívá korunní římsa na volutových konsolách s palmetami. Uvnitř upoutá řešení schodiště s oblým sloupem v ose každé podesty.