činžovní dům

KP tvoří: činžovní dům čp. 20 Nárožní bytový pětipodlažní dům z roku 1908. Dispozici vytvářejí dvě křídla, kratší z nich lze považovat za dvoutrakt. Delší třítraktové křídlo má při dvorní fasádě vložené podkovovité schodiště, zvýrazněné mělkým rizalitem. Plochu domovního průčelí rytmizují segmentové a polygonální arkýře zakončené balkony. Mělkou pásovou bosáž v nižších patrech doplňuje jemný geometrický dekor, provedený v omítce a keramice, který dotváří okenní parapety a vlys pod hl. římsou. Průběh této římsy přerušují dekorativní zalomené štíty s okny do podkroví. Dům je kryt mansardovou střechou. Velice hodnotná je vnitřní výzdoba domu - keramické obklady, plastické štukové prvky, vitráže, původní lustr, zábradlí a zejména výtahová klec a kabina s perleťovými intarziemi a zabroušenými sklíčky.