měšťanský dům

Řadový patrový dům na obdélném půdoryse se sedlovou, zvalbenou střechou, krytou šindelem. Štítové průčelí se obrací do Rybářské ulice. Je hladké, v přízemí je fasáda osekána až na cihlu. Vstup v pravé části, vlevo okno, v patře dvojice oken s výplněmi ven a dovnitř otevíravými, v bedněném lichoběžníkovém štítě centrálně umístěné okno. V trojúhelném, taktéž bedněném štítě směrem k Vltavě je obdélné okno. Všechny výplně jsou novodobé. Dnes k domu čp. 3 majetkově patří i historická část sousedního domu čp. 2, jež je však stále součástí kulturní památky čp. 2. V době, kdy oba domy patřily OPBH, byl interiérem domu čp. 3 proražen vstup do přilehlé místnosti v čp. 2, jež byla od tohoto domu oddělena zazděním dveří vedoucích do prostor domu v čp. 2. Při prodeji domu čp. 2 po r. 2000 byl tento stav potvrzen a západní část objektu o jedné okenní ose byla majetkově přičleněna k domu čp. 3, jejíž st. parc. č. 621 byla o tuto část rozšířena.