měšťanský dům

Jednopatrová budova s renesančním průčelím. Parcela přiléhá ke strmému svahu hradního návrší. Svah vysoko převyšuje zejména přilehlou zástavbou bývalých zámeckých koníren jednotlivá křídla zástavby. Na hlavní budovu navazuje jednopatrové křídlo na pravé straně a vzadu se připojuje další křídlo příčné. Hlavní budova kryta sedlovou střechou , vzadu s polovalbou, křídlo na levé straně je kryto terasou s plechovou krytinou a zadní křídlo příčné, lehce vyšší má pultovou střechu se spádem do dvora. Krytina zde je – bobrovky. Hlavní průčelí je renesanční s hlavní dominantou tříetážového štítu s volutami po stranách s vrcholícím oválným frontonem. Dělící římsy štítu zdobeny obdobně sgrafitem. Pod okny patra je malovaný obraz Kájovské Madony se sv. Šebestiánem a sv. Vítem z r. 1681 a znaky Eggenberský a Schwarzenberský. V přízemí je polokruhový bosovaný portál vjezdu, vedle kterého je menší dodatečný portál krámu s kamenným pultem. Okna přízemí i patra mají žulová ostění se stuhovými šambránami, v patře se stuhovými římsami. Vpravo vstup do sklepa. Nároží zdobeno omítkovou bosáží.