měšťanský dům

Objekt s čp. 47 se skládá ze dvou domů – dvoupatrové nárožní budovy, ke které z jihu přiléhá budova s neoklasicistním průčelím. Dispozice obou objektů jsou vzájemně propojeny. Dvoupatrová nárožní budova stojí na rohu Klášterní ulice a ulice Latrán. Nároží a levý roh domu zdoben malovanou bosáží. Ve střední části průčelí na boční straně je zachován fragment renesančního štítu se svislými sloupky. Střecha pultová krytá atikou. Dispozice přízemí i pater novodobá, místnosti v patrech jsou plochostropé. Sklepy s přetínanými portálky jsou gotického původu. Jsou zaklenuty valenou klenbou. Jižní budova má neoklasicistní tříosé průčelí, v přízemí členěné bosáží a pásovou rustikou. Přízemí je od horních pater odděleno zdvojenou římsou. Okna prvního patra mají suprafenestry v podobě trojúhelných tympanonů. Průčelí je ukončeno nízkou atikou se třemi okénky do podkroví. Okna pocházejí patrně z první poloviny 20. stol., jsou čtyřtabulková dvojitá, dovnitř otvíravá, s původním kováním.