měšťanský dům

Dům - na východní straně náměstí je v nárožní poloze a delším severním průčelím se uplatňuje v Šatlavské ulici. Hlavní západní fasáda se obrací do náměstí a je trojosá.. V přízemí jsou tři půlkruhově sklenutá ostění výkladců, pravé slouží jako vstup. Otvory jsou opatřeny kamenným ostěním s dveřnicemi. Okenní výplně v prvním i v druhém patře jsou přisazeny k líci omítky. Mezi okny druhého patra jsou analyticky přiznány dvě segmentové niky starších oken. Nároží domu doplňuje malovaná iluzivní bosáž. Na boční fasádě do Šatlavské ulice vystupuje krytý balkón vynášený kamennými krakorci. V novodobém, barvou zvýrazněném soklu se nad zemí nalézá okénko sklepa, kde byl druhotně užit překlad profilovaného pozdně gotického portálu. V přízemí se nalézá prostý obdélný vstup se světlíkem v nadpraží. Napravo, blíže sz. nároží se otevírají dvě obdélná, pozdně středověká okénka. Ve zbývající částí přízemí nalézáme čtyři obdélná okna různé velikosti, okno vlevo od vstupu je vsazeno do zazdívky zrušeného půlkruhového portálu, dnes skrytého pod omítkou. V patře nese šest krakorců dřevěný balkón krytý polovalbovou stříškou. Napravo je analyticky přiznáno kamenné obdélné ostění nefunkčního pozdně gotického okna. Na části fasády blíže sv. nároží domu jsou tři okna různé velikosti. V druhém patře nalézáme šest nepravidelně rozmístěných oken. Všechny otvory bez kamenných ostění mají po poslední rekonstrukci malovanou červenou paspartu. Dům nese polovalbovou, bobrovkami krytou střechu.