měšťanský dům

Dům na východní straně náměstí je v nárožní poloze a delším jižním průčelím se uplatňuje v Horní ulici. Hlavní západní fasáda je trojosá s ústředním rizalitem. Který předstupuje v celé výši domu. Dvojosý rizalit je nesen v přízemí loubím na páru toskánských sloupů. V patrech rizalitu oddělených výraznými kordónovými římsami nacházíme v průčelí sdružené podvojné okenními otvory s římsami, po stranách v každém patře vždy jedno menší obdélné okno. V přízemí vlevo je vstupní půlkruhově ukončený portál s zdůrazněným vrcholovým klenákem, který je uzavřen truhlářskou, prosklenou výplní. V loubí portiku nacházíme vstup do domu se stlačeným záklenkem a napravo od portiku je výkladec také se stlačeným záklenkem. Všechny uvedené otvory mají kamenná ostění se stezkou. V obou patrech jsou symetricky rozmístěna dvě obdélná okna s kamenným ostěním ukončeným římsou a po stranách je doplňují štukové závěsy se střapci. Delší boční fasáda domu se obrací k jihu do Horní ulice. Průčelí domu je ve všech úrovních pětiosé s nestejně umístěnými otvory, které reagují svým usazením na stoupající ulici. V přízemí se blíže jv. nároží nalézá větší vstupní portál se stlačeným záklenkem. Uprostřed fasády je pak ještě prostý obdélný portál s kamennou římsou v nadpraží. Obdélná okna v patrech jsou větší než v přízemí, všechna však mají kamenné ostění doplněné u dvou oken nad sebou blíže jihozápadního nároží kamennou římsou a štukové závěsy se střapci. Dům nese polovalbovou, bobrovkami krytou střechu.