měšťanský dům

Měšťanský dům se nalézá na jižní straně náměstí Svornosti a hlavní fasádou se obrací k severu. Přízemí je otevřenou dvoudílnou lomenou arkádou, jejíž oblouky uprostřed nese okosený kamenný pilíř. Na hladké ploše fasády se v prvním patře nalézá trojice obnovených obdélných křížových oken s rekonstruovaným kamenným ostěním. Krajní okna jsou dvoudílná, střední větší trojdílné a nad ním je kruhová nika zaniklého okna s paspartou zdobenou rytými listy. V druhém patře jsou dvě téměř čtvercová křížová okna s kamenným ostěním. Nad výrazně předstupující profilovanou korunní římsou krytou prejzy vyrůstá štít domu s oknem do podkroví. Štít s volutovými křídly vrcholí rozeklaným frontonem vsazenou vázou a reliéfem pětilisté růže uprostřed. Po stranách štítu jsou postaveny obelisky. Zadní průčelí domu je hladké s lichoběžníkovým štítem zdobeným na vrcholu motivem cimbuří. Okna na dvorní jižní fasádě jsou obdélná se štukovým páskem po obvodu. Dům nese sedlovou, v zadní části polovalbovou střechu krytou prejzy.