měšťanský dům

Měšťanský dům se nalézá uprostřed západní strany náměstí a na hloubkově orientované parcele se uplatňuje zadním průčelím v Soukenické ulici. Hlavní průčelí se obrací k východu do náměstí. V přízemí je trojosá lomená arkáda otevřeného podloubí s hřebínkovými klenbami. V patře se čtyřmi okenními osami je v druhé ose od severu na krakorcích vysazen gotický arkýř s valbovou, prejzy krytou stříškou. Okna vzájemně oddělená pilastry mají kamenná ostění, která jsou rámována štukovými šambránami se supraportami a parapetními dekoracemi. V druhém dvojosém patře jsou dvě menší okna s jednoduššími šambránami a uprostřed je ve štukovém rámu nástěnná malba sv. Jana Nepomuckého. Fasáda je ukončena atikou s nízkými volutovými křídly a segmentovým štítem uprostřed. Ve štítu je malé obdélné okno do prostoru půdy. Zadní fasáda domu do Soukenické ulice je zdobena sgrafity a paspartami. Drobná dlážděná plocha čtvercového půdorysu v hloubce parcely, plně obklopena domem.