lékárna

Měšťanský dům se nachází v nárožní poloze v sz. části náměstí Svornosti a Panské ulice. Hlavní průčelí ve stylu barokního klasicismu se obrací k východu do prostou náměstí. Čtyřosé přízemí je členěno pásovou rustikou. Všechny otvory s kamenným ostěním mají stlačený záklenek. Při krajích se nalézají okna, dva otvory bývalých vstupů uprostřed mají stejná kamenná ostění s plasticky zvýrazněným klenákem. V druhé ose od nároží se nalézá vstup do přízemí domu. Obě čtyřosá patra domu spojují pilastry vysokého řádu se stylizovanými kompozitními hlavicemi. Okna v prvním patře jsou lemována po obvodu prostou šambránou se stezkou. Okna v druhém patře mají náročněji provedenou výzdobu. Po obvodu otvorů jsou provedeny šambrány s ušima a se segmentově vzepjatým vrcholem. Pod parapetem je štukový rám tvaru tumby zdobený stylizovanými volutami a rokajemi. Na výrazně předstupující korunní římsu je postaven štít s nízkými volutovými křídly a vrcholem ve tvaru stlačeného oblouku. Plochu štítu člení dva páry pilastrů, mezi kterými je vsazeno dvoudílné sdružené okno se společnou segmentovou suprafenestrou. Boční průčelí se zalamuje podle zakřivení Panské ulice. Fasáda je zde hladká a okna různé velikosti jsou zde rozmístěna nepravidelně v reakci na složitý stavební vývoj domu. Přibližně uprostřed fasády se nalézá pravoúhlý kamenný portál s nadsvětlíkem, kterým se vchází do chodby v přízemí domu. Dům nese vysokou sedlovou střechu krytou bobrovkami. Portálem v průčelí se vchází z náměstí do přízemí domu, které je sklenuto křížovou hřebínkovou klenbou. Odtud se vstupuje do velké místnosti v jv. části domu, kde je prodejna lékárny. Obdélný prostor s dvěma okny ve východní stěně je sklenuta valenou stlačenou klenbou s výsečemi při delších stranách. Uprostřed klenby je obdélné štukové zrcadlo zdobené zlaceným štukovým dekorem, který byl užit i na bocích klenební konstrukce. Ve zbylé části přízemí je několik komunikačně propojených a valeně klenutých místností s okny do Panské ulice, které tvoří zázemí prodejny. V přízemí jsou nové keramické dlažby a v prostoru lékárny je položena nová mramorová dlažba. Přibližně uprostřed boční fasády v Panské ulici se nachází pravoúhlý portál se světlíkem v nadpraží.