měšťanský dům

Patrový dům s patrem vestavěným v podkroví se nachází v centru města v jižní frontě domů panské ulice. Hlavním severním průčelím s atikou se obrací do ulice. Dům zastřešuje sedlová střecha s hřebenem kolmým k ulici. Hlavní průčelí domu má hladkou fasádu. V přízemí vlevo vstupní vrata osazená v kamenném portále s půlkruhovým nadpražím a letopočtem v záklenku 1728. Vpravo od portálu dvě pravoúhlá okna s mřížemi a zcela vpravo pravoúhlý vstup do kavárny. Patro nepatrně předsazené – v ploše fasády přechod fabionem. V patře i atice tři okna, která nejsou osově nad sebou. Všechna okna mají šambrány naznačené malbou na omítce. Korunní římsa je profilovaná. V ploše průčelí jsou umístněny malby klobouku s atributy kloboučnického řemesla a rožmberská pětilistá růže. Sedlovou střechu kryje plechová krytina. Jižní dvorní průčelí s dřevěnými dělenými okny ve třech osách má hladkou omítku. V úrovni terénu dvorku se nachází dveře se segmentovým nadpražím, vlevo od nich slepá arkáda. V trojúhelném štítě sjednoceném v ploše s průčelím jsou dvě dřevěná dělená okna. Dlážděný dvorek se nachází jižně od domu. Jeho prostor je na východní a západní straně vymezen okolními domy. Na jižní straně v době dokumentace na hranici parcel stála dřevěná mobilní stěna osazená do plastových stojanů.