měšťanský dům

Měšťanský dům se hlavním průčelím obrací k jihu do Panské ulice. Dvoupatrový dům má klasicistní fasádou členěnou v uličním průčelí do čtyř os. Přízemí je členěno pásovou rustikou, která nad půlkruhovým záklenkem vjezdu přechází do formy iluzivních klenáků. Vlevo od vjezdu do přízemí domu se nacházejí dvě obdélná, šestitabulková okna. Plochu prvního a druhého patra člení rastr protínajících se lisén. V prvním patře tak vznikla čtyři obdélná pole a v každém z nich je jedno šestitabulkové okno doplněné pod parapetem obdélným polem s vykrojenými rohy. Nad každým oknem je úzký pásek se segmentově vykrojenými boky. V prvním patře jsou lisénové pásy pod korunní římsou doplněny velmi jednoduchými stylizovanými čabrakami. Čtyři šestitabulková okna mají pod parapetem úzké obdélné s půlkruhově rozšířenými boky. Vstupní vrata jsou dřevěná, tříkřídlá, prostřední křídlo otevíravé, prkénka skládaná klasovitě, barva tmavě hnědá. Okna jsou špaletová, šestitabulková, dvoukřídlá, osazená v líci fasády. Nátěr v barvě bílé. Severní průčelí se obrací do dvora. V přízemí se nalézají dvoukřídlá vrata, která dnes uzavírají průjezd sloužící jako přístup do dvora. Napravo od průjezdu jsou dvě okna do přízemí. V prvním patře jsou čtyři okna v rytmu 2 +2, ale jednotlivé páry oken nejsou usazeny ve stejné výšce. Ve druhém patře jsou opět čtyři osy po dvojicích. Vpravo pár oken, vlevo okno a dveře, které vedou na dřevěný balkón. Proti vstupu do průjezdu domu se nalézá studna s kamenným okružím, krytým žulovými deskami. Dům má sedlovou střechu krytou pálenou krytinou. Na západní straně domu vystupuje nad hmotou sousedního nižšího domu čp. 32 trojúhelný štít se zubatým okrajem.