měšťanský dům

Měšťanský dům je dvoupatrový s mírně předsazeným druhým patrem. Hlavní dvojosá fasáda domu se obrací k jihu do Panské ulice. V přízemí se nalézá rozměrný gotický lomený portál, kterým se vstupuje do přízemí domu. Kamenné ostění je profilováno oblouny a výžlabky. Druhou osu tvoří okno s jednoduchou páskovou šambránou. Uprostřed mezi oknem a portálem je štukový rám ve tvaru kvadrilobu, kde se nalézá nečitelná nástěnná malba – domovní znamení. V prvním patře se nalézá pár obdélných oken lemovaných úzkou šambránou. V posledním, mírně předstupujícím atikovém patře jsou dvě nestejně velká obdélná okna. Levé, menší je vsazeno do kamenného pozdně gotického ostění. Zadní severní fasáda se uplatňuje v prostoru dvora vnitrobloku. V přízemí se nachází pár oken a prostý vchod. V obou patrech je vždy pár prostých oken. Sedlová střecha domu je kryta ) bobrovkami.