měšťanský dům

Měšťanský dům je třípodlažní objekt s trojosým průčelím. Portál situovaný u nároží vlevo je kamenný stuhový s téměř polokruhovým záklenkem. Dvě okna výkladce s obdobným záklenkem jsou k sobě přisazena v menším intervalu než činí odsazení mezi oknem vlevo a portálem. Do výše patrové římsy je přízemí plasticky zvýrazněno pásovou nepravou bosáží; forma patrové římsy vychází z obdélného průřezu s drobným odskokem v průčelní partii. Fasádu nad parterem člení pouze vložená okna lemovaná plastickou šambránou se stuhou. Dvoukřídlá šestitabulková okna jsou osazena v líci průčelí; ve druhém patře jsou nižší než okna druhého podlaží. Tvar korunní římsy vychází obdobně jako patrové z ortogonálního průřezu. Sedlová střecha s valbou a polovalbou (zadní průčelí) je pokryta keramickou plochou taškou. Zadní průčelí trojosé „jednopatrové“ (z podesty schodiště v úrovni 1. patra vstup na „terasu“; okno nad portálem má renesanční kamenné profilované ostění.