měšťanský dům

Měšťanský dům se obrací hlavní fasádou k východu do Radniční ulice. Objekt má velmi hodmotnou pozdně barokní fasádu s kamennými portály. V přízemí zdobeném rustikou jsou dva kamenné portály. Vlevo půlkruhově sklenutý, vpravo se segmentovým záklenkem. Obě ostění jsou zdobena po obvodu jednoduchou stezkou. Před pravým vchodem je betonový stupeň, který vyrovnává klesající terén Radniční ulice. Výrazná korunní římsa odděluje plochu prvního a druhého patra, které člení vysoké pilastry s kompozitními hlavicemi na dvě převýšená obdélná pole. Hlavice pilastrů nesou redukované trojdílné kladí s naznačenými triglify v kladí. V prvním patře jsou dvě šestitabulková okna s náročnou štukovou výzdobou. Okno lemuje prostý štukový pásek zalomený v horních rozích do podoby uší. Pod okenním parapetem je dekorace ve tvaru tumby s vnitřním vpadlým polem a po stranách s volutami doplněnými ratolestí. Nad oknem je suprafenestra, kterou tvoří pár redukovaných hlavic nesoucích trojúhelně zalomenou římsu. Uprostřed pole pod římsou je dekorace ve tvaru stylizované mušle V druhém patře jsou dvě menší šestitabulková okna se šambránou tvořenou prostým páskem, který se v horní části zalamuje do podoby uší. Parapety oken jsou spojeny úseky říms. Výrazně předstupující korunní římsa je krytá prejzy. Volutový štít domu je usazen na nízkou atiku s pilířky po stranách. Dva pilastry s volutami po stranách nesou profilovanou římsu, na které je vyzděn segmentový vrchol. Uprostřed štítu je malé obdélné okénko do prostoru podkroví. Ve střední části domu je při severní straně parcely úzký dvorek, krytý keramickou dlažbou. Parcelně patří k čp.25, ale je využíván také pro provozní zázemí sousedního domu čp. 27.