měšťanský dům

Měšťanský dům má dvouosé průčelí. Fasáda přízemí je členěna rustikou, kterou otevírá pár vstupů s kamenným ostěním do přízemí domu. Pravý, užší portál má kamenné ostění a stlačený záklenek je uprostřed doplněn vloženým klenákem. Širší, levý vstup lemuje kamenné ostění a stlačený záklenek. Nad záklenky vstupů jsou proraženy oválné světlíky. Plochu prvního a druhého patra spojují při nárožích vysoké lisény a jednoduchý vodorovný pás odděluje na průčelí plochu jednotlivých podlaží. V prvním patře jsou dvě okna lemována štukovou šambránou s ušima, ke které je pod parapetem připojena čabraka a nad záklenkem je vysazena segmentová římsa s rovnými úseky při krajích. Mezi okny je štuková, segmentově ukončená kartuše s malbou sv. Ignáce z Loyoly (??). V druhém patře je plocha rozdělena středním štukovým pilastrem na dvě obdélná pole. V každém z nich je vloženo menší obdélné okno lemované po obvodu štukovou šambránou s páskem, s ušima v rozích a segmentovým vzdutím nad záklenkem. Pod parapetem je připojena stylizovaná segmentová čabraka. Předstupující profilovaná korunní římsa je krytá prejzy. Štít domu má segmentově prohnuté boky, které uprostřed svírají střední část se segmentově vzdutým vrcholem. Střední část štítu vyděluje po stranách pár pilastrů s římsovými hlavicemi doplněnými čabrakou. Profilovaná římsa štítu se zalamuje plasticky kolem pilastrů a odděluje segmentový vrchol s profilovaným lemem po obvodu. Uprostřed štítu je malé okénko se segmentovým záklenkem, které je lemováno štukovým páskem po obvodu. Dům nese sedlovou, v zadní části valbovou střechu krytou šindelem.