měšťanský dům

Měšťanský dům se svým úzkým průčelím obrací k severu do prostoru Dlouhé ulice. V přízemí se nacházejí dva vstupy, pravý se segmentovým záklenkem, levý v kamenném ostění se soklem, stezkou po obvodu a segmentovým světlíkem v nadpraží. V prvním patře jsou tři obdélná osmitabulková okna lemovaná šambránou s ušima a zavěšenými kapkami. Tři osmitabulková okna v druhém patře mají prostou šambránu se stezkou po obvodu. Uliční fasáda s korunní římsou je členěna do tří okenních os. V přízemí dva vstupní kamenné portály. Sokl je v líci fasády. Při průzkumu uliční fasády v roce 1996 byly mimo jiné identifikovány renesanční a omítkové a nátěrové vrstvy. Byla provedena konzervace fasády - barevnost fasády v šedohnědém nejednotném odstínu. Vstupní dveře jsou klasicistní, plné, dvoukřídlé, kazetové, se zdobnou klapačkou. Na jižním průčelí obráceném do dvora vnitrobloku vystupují dvě dřevěné pavlače s dřevěným zábradlím. Horní z nich je kryta pultovou stříškou s bobrovkami. Dům má sedlovou střechu krytou bobrovkami.