měšťanský dům

Měšťanský dům se nachází v nárožní poloze ulic Soukenická a Na louži. Delší boční fasáda se zalamuje a obrací se k jihovýchodu.Hlavní vstupní dvouosé průčelí je obráceno k východu do Soukenické ulice. V přízemí zdobeném pásovou rustikou se nacházejí dva portály. Pravý segmentově sklenutý a levý při nároží má kamenné ostění s datací 1670 v nadpraží. V patře jsou dvě okna s prostou šambránou s páskem po obvodu a s rovnou římsou a jednoduchým parapetem. V druhém patře jsou okna lemována pouze jednoduchou šambránou. Boční fasáda je v přízemí opět zdobena pásovou rustikou a při jz. nároží se nachází vstup do sklepních prostor domu, které jsou díky klesajícímu okolnímu terénu částečně v poloze suterénu. Nad vchodem jsou do prostoru přízemí vložena dvě obdélná okna lemována páskem. Průčelí se po celé výšce zalamuje a ohyb člení fasádu na dvě nestejné části. Užší levá část fasády má okna v přízemí, v patře jsou navíc dvě okna spojena společnou římsou. Širší pravá část fasády je v přízemí prakticky bez oken a má jen dva větrací otvory, Výrazná kordónová římsa odděluje zbývající dvě podlaží, která jsou také dvouosá, jen okna jsou ve větším rozestupu. Dům nese valbovou střechu krytou bobrovkou.