měšťanský dům

Zřejmě se jedná o jeden z nejstarších původně hospodářských dvorních traktů domů v Soukenické ulici, přestavěný na obytný objekt. Dům je jednopatrový se sedlovou střechou, rovnoběžně orientovanou s uliční osou. Současné průčelí je ukázkou analytického přístupu opravy fasády v poválečném období. Tektonické členění (nárožní bosáž, korunní římsa a náznakově provedené okenní šambrány) odpovídá raně baroknímu rozvrhu, stejně jako mariánský obraz v úrovni 1. patra. Dekorativní rámování přízemních oken proškrabanými motivy pletence pochází z renesančního období, žánrové obrázky pod okny 1. patra jsou součástí klasicistních úprav objektu, které byly spojeny i s korekcí okenních otvorů, v nichž se dochovaly původní výplně. Vstupní dveře klasicistního původu, složené konstrukce, na vnější straně výzdoba pobitím prkénky s motivem kosočtverce.