měšťanský dům

Úzké Hlavní průčelí se obrací k severu do Kájovské ulice. V levé části se nalézá pravoúhlý kamenný portál s okosenou hranou ostění. Ke dveřím stoupají z ulice dva kamenné stupně. V pravé části přízemí je výkladec s kamenným ostěním, které má stlačený oblouk a po obvodu je doplněno stezkou. V patře jsou tři obdélná okna lemovaná po obvodu sgrafitovým páskem a stejnou technikou jsou nad otvory vyškrábány iluzivní okenní římsy. Mezi prvním a druhým oknem z leva je na fasádě ponechána část vývojově mladší omítkové vrstvy, na které se zachoval vyrytý obrys pekařského cechovního znamení - preclík srdčitého tvaru. Zachovaná původní korunní římsa je zdobena šachovnicí a na spodním okraji je doplněna sgrafitovým pásem s motivem mořské vlny. Na korunní římsu svým parapetem navazují sgrafitové šambrány páru zaniklých oken, které jsou z části narušeny dvěma mladšími okny. Okenní šambrány tvoří dvě pásky, které lemují vegetabilní dekor uvnitř. Mezi okny jsou na fasádě zachovány tři obdélné štítky se sgrafity. Na krajních je vždy stylizovaný gryf (lev ?) obrácený ve skoku ke středu průčelí. Uprostřed štítu je na obdélném štítku vyškrábána orlice. Otázkou zůstává, zda jde o heraldické znaky království, nebo jen o čistě zdobný motiv bez hlubší symboliky. V trojúhelném štítu s námětky je vsazeno malé okno do podkroví. Hrany štítu lemuje malovaný pás červených a žlutých čtverců. Zadní (jižní) průčelí do Hradební ulice je lisenovými pásy rozděleno na čtyři podlaží. V přízemí se nachází uprostřed vstup mezi dvěma páry obdélných oken. V patrech jsou vždy symetricky rozmístěna čtyři okna s vytaženým parapetem. Dům má sedlovou, v zadní části valbovou střechu krytou pálenou krytinou.