měšťanský dům

Měšťanský dům se hlavním malovaným průčelím obrací k severovýchodu do Kájovské ulice. Hladká fasáda je pokryta iluzivní malovanou bosáží a fabiónová korunní římsa je zdobena malovaným pásem s maskarony a festony. Přízemí domu je trojosé, zcela vlevo se nalézá jedno šestitabulkové okno a dále následují dvoje dveře v dřevěné zárubni do prostor v přízemí domu. První a druhé patro je čtyřosé v intervalu 3 + 1 s tím, že všechna okna mají malovanou iluzivní šambránu. V prvním patře jsou okna osmitabulková a v druhém patře menší a jen šestitabulková. Zadní průčelí domu v Hradební ulici je hladké. Přízemí je trojosé s dvěma vstupy a jedním větším oknem. V druhém podlaží jsou čtyři okna. Dům nese sedlovou střechu s bobrovkami. Z její hmoty vystupují na každé straně čtyři novodobé pultové vikýře kryté bobrovkami. Tento prvek velmi narušuje nejen charakter a podobu domu čp. 65, ale i zástavbu v Kájovské ulici. Uprostřed domu se nalézá nepravidelný úzký dvůr krytý novou keramickou dlažbou.