měšťanský dům

Objekt vznikl sloučením dvou domů čp. 84 a 85. To je patrné i z odlišného zastřešení obou částí. Mladší východní část je zastřešena valbovou střechou a přiléhá k renesančnímu štítu druhé starší části zastřešené vysokou střechou sedlovou. Průčelí je členěné lichými klasicistním arkádami šestitaboulková okna jsou opatřena dřevěnými okenicemi. Poněkud neorganické průčelí jednoho čp. složené ze dvou objektů. Jižní část původně součástí sladového mlýna s dochovaným renesančním štítem i krovem z let 1558. Po roce 1835 úprava s klasicistní přístavbou do současné podoby. Členění fasády jednoduché opatřené opatřené růžovo bílým nátěrem redukované tektoniky z 90. let 20. století, na základě sondážního průzkumu. Šedý sokl odpovídá situaci v 19. století. V úrovni soklu je zřejmá dodatečná úprava v tmavším odstínu. V úrovni patra se analyticky uplatňuje střílnový otvor ( Další dva střílnové otvory včetně rámování paspartami byly dohledány na sousedním objektu čp. 82). Dispozičně je objekt dvoutraktem, v přízemí i v patře s rovnými stropy. Objekt je patrový nepodsklepený. Okna i okenice jsou novodobé, patrně z meziválečného období. Přízemní okenní otvory mají provlékané mříže. Levá mříž se zdobným kruhovým terčem je snad renesančního původu. Střecha je dnes pokryta dvojitou bobrovkou, na jižní části střechy se ještě na počátku 20. stol uplatňovala prejzová střecha. Střešní krajinu nezobytněného půdního prostoru člení drobné pultové vikíře.