měšťanský dům

Jednopatrový dům se sedlovou střechou kolmou k uličnímu průčelí krytou šindelem Vstup do domu se segmentovým záklenkem je vpravo od osy fasády; zárubeň je dřevěná. Nalevo od portálu je široké okno výkladce rovněž se segmentovým záklenkem. Parter je opatřen plastickou pásovou rustikou, na kterou nasedá plastický lizenový rámec členící plochu patra. V patře na ose, mezi vertikálními lizénami, je umístěna oválná kartuše. Její jednoduché plasticky vystupující orámování částečně překrývá přilehlé lizeny. V ploše kartuše je nástěnný obraz P. Marie Sedmibolestné s Kristem na kllíně. Dvě okenní osy patra, po jednom okně nalevo a napravo od kartuše, akcentují symetričnost této partie fasády. Okna jsou dvoukřídlá se šesti tabulkami, v líci fasády. Nad předstupující korunní římsou je volutový štít s tympanonem na vrcholku. Dvě plasticky vystupující lizeny štítu, v odstupu daném šířkou tympanonu, kontrastují svým hladkým povrchem – tak, jako je tomu i v patře – s hrubým povrchem základních ploch. V ploše mezi lizénami štítu je vloženo okno / podtrhuje symetričnost patra a štítu oproti asymetricky řešenému přízemí/. Na vrcholku štítu je umístěna keramická váza. Fasáda byla nově upravena v roce 1996 z monochromní hnědédo součsné monochromní okrové podoby, ve vápenné technologii., tehdy byla zhotovena kopie terakotové vázy. Nečleněný parter byl upraven pásovou bosáží do historické podoby.Sedlová střecha má dva vikýře s pultovou stříškou zbudované při poslední obnově objektu - z úrovně komunikace se pohledově neuplatňují. V úrovni mezipatra sousedního čp. 92 odkud je také přístupný. Terén dvorku je pokrytý na plocho kladenými cihlami.