měšťanský dům

Měšťanský dům se obrací hlavním průčelím k jihu do Dlouhé ulice. Trojosé přízemí má jednoduchý sokl a v ploše je zdobeno štukovou bosáží. V pravé polovině se nalézá pár obdélných oken, blíže jihozápadního nároží je vsazen obdélný vstup s kamenným ostěním. Portál se světlíkem v nadpraží má na překladu vytesánu dataci 1673 přerušenou uprostřed medailonem s monogramem GH. Plochý pás s reliéfními čtyřlisty odděluje plochu prvního patra, kde jsou pravidelně rozmístěna čtyři okna se štukovými šambránami. Každé osmitabulkové okno je lemováno plochým páskem a suprafenestru tvoří stylizovaná klasicistní mušle s půlkruhovým rámem po obvodu. Okna mají kamenné parapety. Krajní dvě jsou navíc pod parapety doplněna obdélným polem s vykrajovanými boky a reliéfní osmihrotou hvězdou uprostřed. Mezi středním párem oken je zavěšen stylizovaný vavřínový závěs provedený ve štuku. Na předstupující korunní římsu dosedá sedlová střecha s vikýři, krytá šindelem stejně jako zbývající křídla domu. Zadní (severní) průčelí domu obsahuje bývalou městskou hradbu. Uprostřed domu se nalézá nevelký obdélný dvorek krytý novou keramickou dlažbou.