měšťanský dům

Měšťanský dům v uliční zástavbě, dvoupatrový s klasicistním průčelím, střecha sedlová (kolmo k uliční ose), rozšířená o příčné sedlo, uplatňující se do ulice. Průčelí se čtyřmi okenními osami v jednotlivých patrech je pozdně klasicistní z 30. let 19. století. Fasáda je horizontálně členěna výrazně plastickou korunní římsou, parapetní římsou pod okny 2. patra a kordónovou římsou, oddělující přízemní pásovou bosáž se sdruženými klenáky nad otvory od patrové části objektu. Výrazně vystupující kordonová římsa je kryta bobrovkami. Okenní otvory v 1. patře jsou navíc vyzdobeny nadokenními římsami s volutovými konzolkami. Po stranách průčelí v přízemí se uplatňují dvě historizující lucerny. Levé vstupní dveře jsou klasicistní.