měšťanský dům

Měšťanský dům na úzké parcele se obrací hlavním průčelím s výrazným renesanční štítem k jihu do Dlouhé ulice a zadním pak k řece. Hlavní fasáda je dvouosá. Přízemí člení pásová rustika. Vpravo se otevírá segmentově sklenutý vstup do domu a nalevo pak segmentově sklenuté okno s hlazenou paspartou po obvodu. V prvním a druhém patře odděleném kordónovými oblounovými římsami a pilastry se nachází vždy pár segmentově klenutých oken lemovaných paspartou s páskem. Horní okna jsou menší, větší okna v prvním patře jsou doplněna pravoúhlými suprafenestrami s kapkami. Nad výrazně předstupující profilovanou římsou je nasazen patrový štít pilastry, římsami a s volutami po stranách. Uprostřed je otevřen kruhovým okénkem do prostoru půdy. Dvorní průčelí je patrové s jednoduchým trojúhelným štítem, Barevnost šedobílá v redukovaném tektonickém rozvržení. V úrovni přízemí se v prostoru uplatňuje mohutná pergola s pultovou střechou krytou bobrovkami. Nad pergolou je umístěna pavlač s dřevěným zábradlím. Pavlač od pergoly odděluje prosklenný světlíkový pás prosvětlující prostor pergoly. V prvním patře jsou tři nesymetricky rozmístěná obdélná okna. Dům má sedlovou střechu.