měšťanský dům

Dvoupatrový dům se sedlovou střechou je situován v severní frontě domů ulice Dlouhé. Se sousedním domem čp. 98 má hmotově sjednocené uliční průčelí členěné do sedmi os, z nichž dvě levé náleží domu čp. 97. V přízemí se nacházejí dva vstupy se segmentovým nadpražím. Dřevěné dvoukřídlé dveře jsou osazeny v truhlářských zárubních. Okna v patře dřevěná dvoukřídlá segmentově uzavřená s nadokenními římsami nesenými konzolkami. Okna ve druhém patře dřevěná dvoukřídlá se segmentovým záklenkem a křídly dělenými pásky. Horizontálně je fasáda členěna pásovou bosáží v přízemí, patrovými a korunní římsou. Na dvorní fasádě předsazená otevřená pavlač na kamenných krakorcích. Sedlovou střechu s vikýři obrácenými do ulice domu kryje pálená taška bobrovka.